EHEIM w Polsce

Tematyczny sklep internetowy sprzętu EHEIM


Reklama
image_Zaloguj

Koszyk

0 Produkty - 0.00 zł

Porównanie

0 Produkty - 0.00 zł

EHEIM SUBSTRAT 1 L. Wkład biologiczny (Kod: 2509051 )

PROMOCJA
EHEIM SUBSTRAT 1 L. Wkład biologiczny
Cena promocyjna:
51.92 zł ( )
49.74 zł ( )
Promocjna cena tylko do końca miesiąca!
plus koszty wysyłki :   16.00zł
taryfy wysyłki
Waga: 0.86 Kg
Dostępne
Ilość:

description Opis towary

EHEIM SUBSTRAT 1 L. Wkład biologiczny (2509051)

 

Spiekana krzemionka

 

Biologiczne media filtracyjne


Po wstępnej, mechanicznej fazie filtracji rozpoczyna się najważniejsze zadanie filtra, biologiczna filtracja poprzez wykorzystanie kolonii bakterii oczyszczających. Bakterie odżywiają się szkodliwymi cząstkami usuwając je z wody.
Wkłady biologiczne zapewniają stabilne warunki w akwarium dzięki najlepszej możliwej strukturze materiału i jego ogromnej powierzchni. Przykładem jest wkład Eheim substrat Pro, którego powierzchnia filtracyjna wynosi 450m2 z 1 litra masy. Uzyskanie takich parametrów materiału umożliwia proces spiekania, polegający na ogrzewaniu sproszkowanych lub drobnoziarnistych substancji do temperatury bliskiej topnienia, bez doprowadzenia ich do stanu ciekłego. W wyniku spiekania następuje nadtopienie powierzchni i sklejenie poszczególnych ziaren w porowatą masę. Spiekanie pozwala na połączenie składników, których złączenie innymi metodami jest niemożliwe. Nasze masy biologiczne to materiały sztucznie wytworzone w procesach wysokotemperaturowych o jonowych i kowalencyjnych wiązaniach międzyatomowych, idealnie przystosowane do skolonizowania przez bakterie.

 

Wskazówka: Nigdy nie myj i nie wymieniaj całości wkładów biologicznych na raz. Zniszczy to kolonię bakterii i utrudni ponowny proces kolonizacji.
Media w koszykach też trzeba wymieniać częściowo by bakterie miały szanse zasiedlenia nowej masy.

ap_parametrsDodatkowe szczegóły:
Waga produkty razem z opakowaniem0.860 kg
Wymiary opakowania7.300cm x 14.000cm x 17.700 cm
Produkcja
DEDE

comments Komentarze
Zaloguj się by zostawić komentarz.

Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądark Informacja o cookies.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.